Bräjks matbar

Adress: Björnrike Terrassvägen 40, 840 92 Vemdalen
Telefon: 0684-80 07 70
Bräjks Matbars egen sajt: https://brajks.se/

Härlagat & Härbakat mitt i pisten
Björnrikes nyaste restaurang är en rustik stuga med timmerpanel där hållbarhetstänket har funnits med redan från byggstart. Till Bräjks åker man för att ta en paus. Redan när pisten öppnar finns det härbakat fika och härlagad chokladmjölk, under lunch serveras det rejäl skidåkarmat i form av husmansrätter och vällagad barnmat. På eftermiddagen är det trubadur after ski och på kvällen serveras det en genomarbetad á la carte meny med grunden i svenska råvaror men med influenser från hela världen.
 

Bageriet i Björnrike

Adress: Björnrike Björnvägen 60, 840 92 Vemdalen
Telefon: 076-785 15 44 
Succé bageriet/pizzan har äntligen öppnat i Björnrike vid Idet/mitt liften.
Vi serverar allt från fika, varma drycker, goda mackor till varmmat och goda pizzor. Ala Carté och barnmeny.
Följ oss gärna på instagram
www.instagram.com/bagerietbjornrike/
 

Björns brasserie i Björnrike

Adress: Björnvallsvägen 11, 840 92 Vemdalen
Telefon: 070-395 69 44 
Restaurangen hittar du alldeles intill Grizzly express dalstation. Med inspiration från det franska köket har man skapat en härlig meny som man beställer från via en app. Man scannar en streckkod på bordet, menyn kommer upp och så beställer man och betalar via den. Enkelt och smidigt. Rätterna är av mellanstorlek så man kan nog äta ca 3-4 per person eller mer om man är riktigt hungrig.
www.bjornsbrasserie.se
Hitta hit

Restaurang Hildings Krog

Hildings Krog är en liten krog med tre små rum som alla, mer eller mindre har utsikt över Hovdebacken. Vi har på kort tid blivit ett ställe att gå till för att äta gott och trivas tillsammans. Menyn grundas med ingredienser från Härjedalens skogar och vatten och smaksätts med influenser från resten av världen.

Hildings krog egen sajt, klicka här

Restaurang Vargen

Vargen erbjuder balanserad och utsökt, nyttig och energirika måltider som gör att du orkar med en dag till fjälls. Måltiderna serveras i genuin och varm fjällstugemiljö allt från en rejäl husman till pubmeny och a la carte. Självklart finns det lättare rätter att få under dagtid.

Vargens egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Anorak

Vi serverar Vällagad mat för Alla plånböcker, smarriga mackor, fikabröd & varm choklad. Ett måste är nästan att prova vår erkänt Goda Vintoddy! Fullständiga rättigheter alltså!

Anoraks egen sajt, klicka här.

Restaurang Husky

Huskys restaurang och Bowling ligger mitt i Vemdalens by och fungerar som en träffpunkt för både lokala gäster och turister i området

Huskys egen sajt, klicka här.

Restaurang Hovde Sportbar

Sportsbaren håller hög klass och har ett rikt utbud av öl och vin som passar bra till den klassiska menyn med rejäla hemmagjorda hamburgare, saftig entrecöte och röding från trakten.

Hovde Sportsbar & Kök har ett brett sportutbud genom Viasat som visar bland annat Premier League, Champions League och OS i Sotji.

Hovde Sportbars egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Björnvallens Sportkök

Inne vid brasan serveras skidåkarluncher och middagar, kaffe av alla sorter med fikabröd. Från vecka 6 öppnar även utegrillen. På restaurangens TV kan du se på skidåkning och annan sport. Under försäsongen i november fram till 20 december ordnas även sportluncher för sportgrupper.

Björnvallens Sportköks egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Yhlvas kök

Här kan du beställa alla former av catering.
Det kan vara mackor till möten eller utflykter, fika, luncher, middagar, fester med mera. Ett annat spännande koncept som Yhlva erbjuder är att du kan hyra din egen kock till stugan eller en rolig matlagningsaktivitet i goda vänners lag.

Yhlvas köks egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Nybo Gård

Kom till oss och få en unik upplevelse av närhet och omsorg om djur och natur. Här betar vår fina, lurviga boskap – Highland Cattle – fritt i skogar och hagar. I gårdsbutiken säljs gårdens läckerheter som tunnbröd, kött och sylt. På somrarna flyttar vi – både människor och djur – till Vikarvålvallen och öppnar vårt fäbodcafé. Året om erbjuder vi dessutom tjänster och upplevelser för säsongen, som snöröjning, julbord, viltspaning och tunnbrödbak.

NyboGård i Vemhåns egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Vemdalsskalets Högfjällshotell

Ett klassiskt fjällhotell med skidåkningen direkt inpå knuten.
I restaurangen serveras frukost och lunchbuffé dagligen. I cafédelen serveras allt från smörgåsar till bakverk med gott kaffe.
På kvällarna kan du välja från à la carte menyn, eller pizzerian. Vissa kvällar är det tema-kvällar i restaurangen.

Vemdalsskalets egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Storhogna Högfjällshotell

Hos oss är kökets grundregel alltid förstklassiga råvaror! Vi strävar att med god service servera er en fjällinspirerad middag med lokala och närproducerade ingridienser. På menyn finner du bland annat Norrländsk biff, ren, ädelfisk från Börtnan samt bär och svamp från skog och mark i området. Till våra middagar serveras du alltid hembakt bröd från eget bageri tillsammans med vårt hemkärnade smör

Storhognas egen sajt, klicka här.
 

Restaurang Klövsjöfjäll

Inget har förändrats - allt är nytt!

Johan Andersson styr restaurangen med en matglad besättning till såväl lokala specialiteter som härliga klassiker. Välkommen till bords!


Klövsjöfjäll egen sajt, klicka här.
 

Vargstugan

Adress: Varggransfjället, 840 92 Vemdalen
Telefon: 076-855 72 54
https://varggransstugan.se/

Härjedalspizza Vemdalen

Välkommen till Härjedalspizza i Vemdalen
Här kan du beställa din mat och få den levererad direkt hem till dörren eller färdig att hämta i vår restaurang. Varför inte prova en Rökt Älgköttpizza eller Rudolf med Renskav och hjortronsylt. Sallader, Kebabrätter, Falafelrätter och husmanskost.
Öppettider: 11-21 (Alla dagar)
Telefon: 0684-305 33
https://www.harjedalspizza.se/
 

Hovdestugan

Trevligt ställe på toppen av Hovde. Har lite lättare maträtter, allt man behöver och lite till i dricka väg samt lite fika bullar, och personalen är alltid trevlig.
Telefon: 070-521 53 20
https://www.vemdalen.se/foretag/hovdestugan/
 

Rönningen Värmestuga

Adress: Vemdalsskalet Nya landsvägen 56, 840 92 Vemdalen
Grillplats precis utanför, många sittplatser, sopsortering, plats för att ställa av sig skor/packning. Har allt man behöver, microvågsugn, grill, toaletter, diskmöjligheter och värme då förstås.
 

Jaktstugan

Hit åker man med våra snövesslor, eller skidor från spårcentralen vid Vemdalsskalet. Spårsystemet fortsätter sedan ut över fjällvärlden, mot Västra Härjedalen och Jämtlands fjällvärld. Skoterled fram till stugan. Här serverar man allt från soppa, korv med mos, smörgåsar, Frasiga glutenfria och laktosfria våfflor!
Mysigt att kunna låna stjärtlapp och pulka och åka i backen utanför,
Adress: Norra Skalsfjället, Vemdalsskalet, 840 92 Vemdalen
Öppettider: 
Telefon: 070-397 97 52
Vesseltrafik 070-5687113
http://jaktstugan.net/

 

Skalsterrassen Bar & Restaurang

Restaurang Skalsterrassen ligger på terrassvägen 2 ,på vemdalsskalet i destination Vemdalen, ett stenkast  från Skalets torg och skidbackarna.

Vårt kök är i grunden svensk gastronomi men med en del  smaker från alla världens hörn.  Hos oss får du en avslappnad restaurangupplevelse antingen i våran loungeavdelning där du kan avnjuta goda  hantverkscocktail, ett glas vin eller öl från vår noga utvalda dryckeslista. Är du hungrig kan ni  välja ur vår välkomponerade meny som vi bygger på råvaror vi själva älskar.
Adress: Vemdalsskalet Terrassvägen 2, 840 92 Vemdalen
Telefon: 0684-313 30
https://restaurangskalsterrassen.com/
 

torgEtt

Här kan man börja med drinkar vid brasan och sedan njuta av underbara smårätter, fantastiska huvudrätter och desserter med fantastiska viner.
Adress: Vemdalsskalet Nya landsvägen 42, 840 92 Vemdalen
Telefon: 0684-59 08 00
https://skalstorget.se/
 

Passet

Mitt i backen vid liften Pass express ligger Passet. 
Här serveras luncher, middagar och Vedugnsbakad pizza serveras från 14:00 varje dag och kan även beställas för take-away.. Här kan man njuta av julbord och nyårssupé.
På passet händer det mycket under vintersäsongen. Under utvalda dagar kan man dansa till Passets afterski och kvällstid lyssna på livemusik. På Passet kommer även musikquiz och andra event äga rum.
På Passet händer det mycket under vintersäasset kommer även andra event att äga rum.
Adress: Skalspassets torg 1, 840 92 Vemdalen
Telefon: 0684-301 00
https://passetvemdalen.se/