• Aktuellt

Ommålning av våra hus

Nu har det äntligen blivit dags för Fas 4, som är ommålning av våra hus på utsidan.
Det kommer att ske i 3 etapper under 3 år. Beroende på väder och vind så kommer ca 7 hus att målas om per år. Ommålningen kommer att ske med ett företag i Hede. Vilket känns bra, att gynna den lokala företagsnäringen.
Vi har tagit hjälp av Alviks måleri i Stockholm och deras diplomerade färgsättare. Färgsättaren har hjälpt oss med kulörval och färgtyp. Valen har fokuserat på låg underhållskostnad över tid, samt att försöka bevara så mycket som möjligt av grundtanken från tidseran när våra hus byggdes på början av åttiotalet.

Fasaden kommer att vara i samma kulör som tidigare, mörkt brun. Fönster och dörrar kommer att få en ny kulör, en mörkare röd. Fönsterfoder, vindskivor, altanstolpar och altanräcken kommer att bli vita. Därefter kommer undertaken på altanen och runt huset att bli i en gräddvit kulör. Till detta kommer vi även att byta ut belysningen på altanen och entren. Det blir up/down lights med ledlampor vilka kommer att ge en fin ljusbild på de nya kulörerna.

Arbetet med de första 7 husen i år kommer att påbörjas nu i slutet av maj. Ommålningen kommer att ske av 2 hus i taget. Vi kommer att börja med hus 1 och 2 längst ner på Vesselstigen.

Det är därmed extra viktigt att ni anmäler er ankomst under sommarhalvåret, då de hus som ommålas inte går att bo i. Våra stugvärdar kommer att placera om er i andra stugor.
 

Etiketter: exteriör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln