• Aktuellt

Kommunen kommer att gräva lite nya va-ledningar i höst. Några av de nyare husen har dåligt med vatten. De börjar på Tallstigen under vecka 31 (se gröna linjer på ovan bilder.)

 

Läs hela inlägget »

Sveriges största resemagasin Allt om resor som ägs av Expressen har skrivit en artikel om 10 anledningar att besöka fjällen i sommar. Alla 10 tipsen finns att uppleva i Vemdalen kan du ta del av tipsen här.

Läs hela inlägget »

Årsstämman kommer att  hållas digitalt torsdagen den 20 maj 2021 kl. 19:00-21:00. Anmälan och motion till årsstämman mailas till johan@bjornrikefjallviste.se senast 13/5.
 

Läs hela inlägget »

Nu har vi tagit fram en lösning med hjälp av Petra på Fjällservice för er som saknat möjligheten att få hjälp med uthyrning.

Fjällservice kommer med en gemensam annonsering kunna hjälpa er att hyra ut er andelsvecka/or som ni inte har möjlighet att nyttja själv. Det är enkelt!

Klicka här så får ni reda på hur det går till (länken går till en sida enbart för medlemmar)

LYCKA TILL!

Läs hela inlägget »

Fortsatt utveckling av brf Fjällviste 
När det här skrivs har de allra vackraste höstfärger landat i vårt fina Björnrike. En påminnelse om att vi går mot en vintersäsong, som vi hoppas ska bli lika snörik som den förra och ge oss fina stunder på skidor och framför brasan på kvällarna. Under sommaren har vi ägnat tid åt att se över föreningens rutiner, och här kommer viktig information, med en del nyheter, som vi ber er ta några minuter att läsa igenom. Har ni några frågor, är ni varmt välkomna att mejla till oss i styrelsen.
 
Vi har avslutat avtalet med Boka Vemdalen 

I förhandling om nytt avtal insåg vi, båda parter, att vi står för långt ifrån varandra ifråga om kostnad och servicegrad. Det fick oss att tänka till, och vi väljer att från och med 2017-11-01 att fungera mer som en renodlad andelsförening.  Det kommer innebära:
 
Anmälning av ankomst 
Fortfarande obligatorisk, och är från och med nu endast möjlig via vår hemsida. Ankomstdag och tid är som tidigare lördagar kl 15.00. Avresa senast lördag kl 10.00. 
 
Nyckelhantering 
Vid ankomst hämtas nyckeln i den röda lådan med kodlås vid receptionshuset (Rönnstigen 1). Koden skickas i samband med bekräftelsemejl för anmäld ankomst. Eventuella frågor inför ankomst/avresa skickas via mejl. När ni sedan lämnar stugan återlämnar ni nyckeln i den gröna lådan vid receptionen.
 
Obs! De nycklar som ni har använt tidigare till nyckeltuben, fungerar inte från och med 2017-11-01. Returnera er tubnyckel därefter till Björnrike Fjällviste,  c/o Lars Sundström,  Fågelvägen 71, 840 92 Vemdalen. Glöm ej avsändarinformation.
 
Receptionen kommer inte längre vara bemannad.
 
Felanmälan sker via mejl eller ett journummer (finns på hemsidan under stugvärd) där man uppger vilken stuga det gäller och vilket ärende som anmäls. Jourärenden som föranleder att en stugvärd åker ut akut gäller endast värme, vatten och el. Som tidigare välkomnar vi att man fyller i en blankett som lämnas i huset vid avresa, om man har upptäckt att något saknas eller är trasigt.
 
Städrutiner
Inga förändringar; mindre städkorrigering som tar max 15 minuter, bekostar föreningen. Om det vid avsyning bedöms att det krävs att ett städbolag kallas in, kommer kostnaden för ett akutstäd faktureras den avresta gästen. Avsynaren tar bilder för dokumentation och för att slippa att ord står mot ord om bristande städning.

Beställa slutstäd
Vi du i förväg beställa slutstäd så görs detta enbart i samband med anmälan av ankomst. Där bockar man i att man vill ha slutstäd samt de övriga uppgifter som behövs för slutstädet.
 
Uthyrning av andelsveckan 
I och med att avtalet nu är avslutat med Boka Vemdalen, så är det upp till andelsägare att på egen hand sköta uthyrning. (t. ex via Blocket). Det finns en hyresavtalsblankett att ladda ner från hemsidan som vi rekommenderar att man använder sig av.
 
Vår samarbetspartner 
Till vår hjälp, för nyckelhantering och avsyning etc, har vi Jan-Olov och Petra Edström på Fjällservice, som många av er kanske har mött sedan tidigare.  
 
 
Med vänlig hälsning från Björnrike, en mild septemberdag
/Styrelsen

Läs hela inlägget »

Björnrike Fjällviste har avslutat samarbetet med 247 Boka Vemdalen.
Avtal har istället ingåtts med Fjällservice Jan-Olov Edström och Petra Edström. 
Detta gäller from 2017-08-01.

Fullständig information kring dessa förändringar kommer att skickas ut till samtliga medlemmar under aug/sep 2017.

Kontaktar man 247 Boka Vemdalen så kommer de att hänvisa dig till rätt telefonnummer/mejladress.

Med andra ord - mer information kommer inom kort.

Hälsningar,
Styrelsen
 

Läs hela inlägget »

Tråkigt är att Petra Edström som arbetat med oss här på Fjällviste i många år har slutat.
Petra har varit så betydelsefull för oss och hennes engagemang och energi har i varje arbetsmoment bidragit till att vi känt oss så trygga och väl omhändertagna. Petra har en sällan skådad känsla för service.
Tack snälla, för fantastiskt samarbete och lycka till med dina nya uppdrag.

Läs hela inlägget »

Vår enskilt största kostnad (20% av totala kostnader) är vår elförbrukning.
Sedan några år tillbaka har vi haft låga elpriser i Sverige. En nivå som många menar kommer att stiga.
Med anledning av detta har vi nu installerat en luftvärmepump i hus 19. 
Från och med 1 aug så kontrollmäter vi förbrukningen i hus 19 samt ett hus utan luftvärmepump. Detta för att se skillnad i elförbrukning med luftvärmepuump.
Elementen kommer att vara på i hus 19 men termostaten kommer att vara ställd för elementen på enbart 10 grader. Detta som en backup ifall driftstörningar uppstår med luftvärmepumpen.

Om utvärderingen visar att det finns en stor vinst genom lägre elförbrukning, kommer vi att överväga en investering av luftvärmepumpar till samtliga hus.

Läs hela inlägget »

Det känns jättekul att äntligen kunna meddela att vi nu fått nya utemöbler till våra hus. De gamla möblerna som levt med från början har sedan länge gjort sitt.
Vi hoppas ni kommer att tycka om de nya möblerna.
Vi kommer under sommar/hösten även att brännstämpla dem med vår logotype. Både med syftet att sätta vår prägel men även för att motverka stöld.

Trevlig sommar!
 

Läs hela inlägget »

Med hjälp av naturen, ihärdiga personer på Skistar och snökanoner så är säsongen öppnad för i år.
Backar öppna både i Björnrike, Skalet och Klövsjö.

För mer info kika in på Skistar.

Njut :-)

Läs hela inlägget »